Soluționarea alternativă a litigiilor!

Dacă aveți un litigiu cu un consumator și doriți să evitați o procedură în instanță, soluționarea alternativă a litigiilor ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră.

În comparație cu acțiunea în instanță, mecanismele alternative de soluționare a litigiilor sunt de regulă mai rapide, mai simple și mai puțin costisitoare.

Ele reprezintă diferite modalități de soluționare extrajudiciară a unei reclamații care nu presupun înfățișarea în instanță.

S-ar putea să cunoașteți deja astfel de proceduri, sub alte denumiri: „mediere”, „conciliere”, „arbitraj”, „ombudsman” sau „cameră de recurs”.

Ori dumneavoastră, ori consumatorul puteți solicita ca o parte terță neutră să intervină și să acționeze ca intermediar. Această parte terță poartă numele de entitate de soluționare a litigiilor.

Ea poate sugera o modalitate de soluționare a reclamației, poate impune o soluție ambelor părți sau, pur și simplu, poate aduce părțile implicate la masa tratativelor, în vederea găsirii unei soluții.

În conformitate cu legislația UE, entitățile de soluționare a litigiilor sunt evaluate de statele membre și trebuie să îndeplinească o serie de cerințe de calitate.

Aceasta reprezinta garantia că își desfășoară activitatea în mod eficient, echitabil, imparțial, independent și transparent atunci când se ocupă de litigiile dumneavoastră.

În general, se ajunge la un rezultat în termen de 90 de zile.

Puteți apela la aceste entități pentru toate litigiile contractuale pe care le-ați putea avea cu consumatori din țările UE.

Căutați o entitate de soluționare alternativă a litigiilor în țara dumneavoastră.

Soluționarea alternativă a litigiilor vă poate scuti de plata cheltuielilor de judecată și facilitează vânzarea de bunuri și servicii în țara dumneavoastră sau în străinătate, indiferent dacă aceasta se desfășoară on-line sau off-line.

De asemenea, vă ajută să vă mențineți reputația profesională și bunele relații cu clienții.

Sursa : Comisia Europeana

Pentru aceasta dacă doriți puteți să luați legătura cu un consultant specializat în acest domeniu .
Ne puteți găsi pe Google si Social Media la:

Consultanta si Administrație Educatie Filip Nicu Angelo.

Factura dumneavoastra nu a fost achitată în termeni contractuali. Ce costuri suplimentare putem percepe clientului rău platnic?

E-mail :
info@consultantasiadministratie.com

filipnicuangelo@gmail.com

Telefon la care ne puteți contacta este : 0496 065 018 Filip Nicu Angelo
Biroul de consultanță se afla in Leuven.

Va multumim si stăm la dispoziție!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: