Cum putem avea statutul de Independent într-un mod complementar?

Veți avea statutul de independent principal dacă veti desfășura una sau mai multe activități independente, excluzând orice altă activitate.

Activitatea dumneavoastra independentă este exercitată într-o capacitate complementară atunci când, în afară de aceasta:

Sunteți angajat:

Numărul de ore lucrate ca parte a activității dumneavoastre salariale sau temporare trebuie să fie cel puțin egal cu criteriul de jumătate de timp, adică jumătate din numărul de ore lucrate pe lună sau o persoană angajată cu normă întreagă în aceeași companie sau domeniu de activitate.

Exemplu: sunteți angajat în cadrul unei companii și începeți o activitate independentă. Efectuați ambele activități simultan. Compania planifică 38 de ore de lucru săptămânal.

Timpul de lucru trebuie să fie de cel puțin 19 ore / săptămână, astfel încât să puteți face o activitate independentă într-o capacitate complementară, care corespunde unui minim de 235 de ore pe trimestru.

Acesta este un standard de 62 de zile într-un regim de 38h, 5j / săptămână: (38/5) X62 = 471/2 = 235 ).

Trebuie facuta atentie dacă ați încheiat un contract pe jumătate de normă, dar luați zile de concediu fără plată, numărul de ore lucrate nu mai este egal cu jumătate din numărul de ore cu normă întreagă.

Vă atragem atenția asupra faptului că, în acest caz, veți fi reluat ca independent principal.

Sunteți un profesor interimar sau non-numit:

Normele de mai sus sunt aplicabile și lucrătorilor temporari și profesorilor nedesemnați.

Sunteți funcționar public (agenți de stat, …) sau deschideți drepturi într-un alt sistem de pensii instituit printr-o lege, un regulament provincial sau SNCB.

Trebuie să lucrați 200 de zile sau 8 luni pe an, iar programul programat de lucru trebuie să fie cel puțin o jumătate de oră lunară

Sunteți un profesor numit (statutar)

Trebuie să efectuați cel puțin 6/10 din programul complet. Dacă se desfășoară două sau mai multe activități didactice, acestea pot fi cumulate pentru a îndeplini criteriile legale pentru a fi eligibile pentru o răspundere suplimentară.

Sunteți șomer sau aveți o pauză de carieră sau un credit de timp

Dacă, în calitate de lucrător care desfășoară o activitate independentă, beneficiați în același timp de un venit de înlocuire sau salvați drepturi la pensie pentru cealaltă activitate profesională care nu mai este exercitată (încasarea plăților compensatorii) , indemnizațiile de șomaj, indemnizația pentru întreruperea carierei …), puteți fi considerată independentă într-un mod complementar, în anumite condiții.

Sunteți beneficiar al avantajelor reciproce

Pe de o parte, invaliditatea dumneavoastre trebuie să fie de cel puțin 66% și, pe de altă parte, aveți o indemnizație echivalentă cu pensia unui lucrător care desfășoară o activitate independentă la o rată izolată.

Firma noastră poate sa vă asiste în acest proces dacă doriți să aflati mai multe informatii.

Ne puteți găsi pe Facebook la:
Consultanta Administrație Educatie sau Filip Nicu Angelo.

Website :

Ce înseamnă să fi ajutor de independent (Aidant)!

E-mail :

info@consultantasiadministratie.com

filipnicuangelo@gmail.com

Telefon la care ne puteți contacta este : 0496 065 018 Filip Nicu Angelo

Biroul de consultanță se afla in Leuven.

Va stam la dispoziție!
😉😀😁

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: