Statutul de ASOCIAT ACTIV într-o societate in Belgia!

Ce Riscuri aveți că asociat activ într-o societate!

Principalul subiect cu care suntem înterpelați în mod constant este solidaritatea legală în privința cotizațiilor sociale (ca și in cazul Independent -Aidant).

Debitorul cotizațiilor sociale este Asociatul Activ însă în măsura în care acesta nu le plătește, casa de asigurări sociale poate reclama plata cotizațiilor sociale societății în cadrul căreia acesta activează.
În practică, de multe ori există o înțelegere cu privire la plata cotizațiilor sociale între gerantul societății în cadrul căreia activează asociatul activ si acesta din urma. Aceasta înțelegere verbală nu are nici o relevanță juridică.

Pentru a evita neplăceri care ar putea rezulta prin intervenția huissierilor de justice pentru executarea silita a cotizatiilor sociale neachitate la timp este recomandabil ca părțile să se asigure trimestrial că aceste cotizații sunt achitate. Atenție, cotizațiile sociale se plătesc pentru întreaga perioada a trimestrului, indiferent de numărul de zile lucrate în trimestrul respectiv.

Firma noastră poate sa vă asiste în acest proces de colaborare.

Pentru mai multe informații si programari ne gasiti pe Google, Linked , Twitter, Instagram, Facebook  la :
Filip Nicu Angelo sau  Consultanta Administratie Educatie

Puteti face o eventuală programare la numărul + 32 496 06 50 18 Filip Nicu Angelo sau prin E-mail : filipnicuangelo@gmail.com

img_20190116_163159_3701553525256.jpg

Cum calculam contribuțiile sociale pentru independeti in Belgia?

Va multumim si va dorim o saptamana cat mai minunata. Mult succes in activitatea dumneavoastra.

 

2 thoughts on “Statutul de ASOCIAT ACTIV într-o societate in Belgia!

  1. Am muncit 6 luni in Belgia că asociat activ.Mentionez că nu am semnat nici – un contract.Absolut nimic.Vreau sa știu dacă mai pot lucra În Belgia în condițiile.in care angajatorul nu a plătit nici- taxa .Cum pot legal sa mă îndrept către angajator să plătească taxele.Ii pot bloca activitatea în vreun fel?

    Like

    1. Buna ziua Domnule Mihai, in principiu ați avut un document semnat cu el împreuna. Puteți sa munciți in continuare in Belgia numai ca veți avea de plătit cotizațiile sociale dacă patronul societăți nu le-a plătit. Trebuie sa va adresați Îl dați in judecată. Va mulțumesc si va dorim mult succes !

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: