Ce trebuie sa știm despre asigurarea de sănătate în Belgia!

Pentru a beneficia de sistemul de sănătate din Belgia, trebuie să vă afiliati unui fond de asigurări de sănătate (mutuelle sau ziekenfonds).

Aveți posibilitatea să alegeți dintre : Cristian, socialiste, 10 liberale, șapte independente și șapte fonduri neutre din toată Belgia.

Contribuțiile sunt reținute din venitul dumneavoastră unde sunteți lucrător salariat iar persoanele care desfășoară activități independente trebuie să se înregistreze la fondul ales.

Toate fondurile percep aceeași sumă, deoarece acționează ca intermediari între Institutul Național de Asigurări de Sănătate și Invaliditate și membrii săi.

Sistemul de stat furnizează rambursarea de bază a asistenței medicale pentru spitale, medici și medicamente – de exemplu, 50-75% din costul consultării cu un medic sau specialist.

În timp ce cheltuielile spitalului și farmaciei sunt în general scăzute atunci când plătiți, taxele medicilor trebuie, de obicei, să fie plătite în întregime și factura trimisă la fondul de asigurare pentru rambursare.

Când vă înregistrați, există o perioadă de așteptare de șase luni înainte de a putea fi rambursată, deși persoanele care au dreptul la prestații într-o altă țară a UE sunt acoperite în această perioadă.

Asigurarea suplimentară acoperă rambursările pentru asistența medicală non-urgentă în spital și costurile pentru ochelari, îngrijirea dentară, vaccinările și înregistrarea la un club sportiv.

Tratamentele alternative sau complementare, cum ar fi homeopatia, acupunctura, osteopatia și chiropractica, sunt de asemenea, recunoscute ca fiind parțial rambursabile în cazul în care practicianul este un medic calificat.

Conținutul și costul acestei asigurări de la una dintre companiile private care intră sub organizația Assuralia.

Sistemul de îngrijire medicală acoperă beneficiile dacă sunteți în măsură să lucrați din cauza unui accident, a unei boli sau a nașterii.

Pentru a vă califica, trebuie să informați angajatorul și să livrați un certificat fondului dvs. înainte de sfârșitul perioadei plătite de angajator pentru plățile de boală.

Dacă nu mai lucrați timp de mai mult de un an, această prestație se numește invaliditate, iar banii pe care îl primiți sunt legați de circumstanțele familiei.

Sistemul de îngrijire medicală acoperă beneficiile dacă sunteți în măsură să lucrați din cauza unui accident, a unei boli sau a nașterii.

Pentru a vă califica, trebuie să informați angajatorul și să livrați un certificat fondului dumneavostra . Înainte de sfârșitul perioadei plătite de angajator pentru plățile de boală.

Dacă nu mai lucrați timp de mai mult de un an, această prestație se numește invaliditate. Banii pe care îl primiți sunt legați de circumstanțele familiei.

Contact – Consultanta Administratie

Va stam la dispoziție pentru o eventuala programare dacă doriți sa va afiliați la o mutualitate!

Va mulțumim și va dorim un început de an minunat cu multe succes!

3 thoughts on “Ce trebuie sa știm despre asigurarea de sănătate în Belgia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: